Поредната проба за банер

Всички новини

Новините от всички категории, в хронологичен ред

  Търсене в новините:
 
 
<< Предишна 1 2 314 15 16 Следваща >>

Новини: Информация за качествата на водата от местните водоизточници в гр. Велики Преслав

Излъчено от admin на 10-08-2021 09:08:25 EEST

При извършеното пробонабиране на 04.08.2021 г. и проведения лабораторен контрол на водата от 6 местни водоизточника в гр. Велики Преслав бяха получени следните резултати:

- водата от чешмите „Радула“, „Кюнтя“, „Тунела“, „Горната чешма“ в кв. Кирково и чешмата до В и К отговаря на здравните изисквания по всички изследвани органолептични, физикохимични и микробиологични показатели;

- водата от чешмата по пътя от гр. В. Преслав за с. Драгоево e с отклонения по микробиологични показатели. Водата от тази чешма не следва да се ползва за пиене.

Обръщаме Ви внимание, че получените резултати отразяват моментното състояние на водата от местните водоизточници. Качествата на водата от тях зависят изцяло от метеорологичните условия, тъй като не се извършва допълнителна обработка (дезинфекция).

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: Информация за качествата на водата от местните водоизточници в гр. Шумен

Излъчено от admin на 06-08-2021 09:00:00 EEST

При извършеното пробонабиране на 03.08.2021г. и проведения лабораторен контрол на водата от единадесет местни водоизточника в гр. Шумен бяха получени следните резултати:

- по всички изследвани показатели отговаря водата от чешмите:по пътя за Паметник „Създатели на българската държава”; по пътя от гр. Шумен за кв. Дивдядово и чешма№ 1 по пътя за с. Лозево;

- с отклонения по микробиологични показатели е водата от чешмите: до к-с „Кьошковете”; в местност „Бабешкия мост“, кв. Б. Българанов; в кв. Дивдядово, ул. „Изворна“ до комплекс „Бохеми“; в кв. Дивдядово, ул. „Поройна“; чешма№ 2 по пътя за с. Лозевои чешмата на разклона за с. Кочовопо пътя от с. Лозевоза с. Новосел. Водата от тезичешми не следва да се ползва за пиене;

- водата от чешмите: на ул. „Янко Сакъзов” ина кръстовището на ул. „Тетово“ и ул. „В. Левски“ (срещу Томбул джамия) е с наднормено съдържание на нитрати. Измерените стойности за нитрати са съответно 60 мг/л и 53 мг/л, при максимално допустими 50 мг/л. Водата от тези чешми да не се ползва за пиене от малки деца;

Обръщаме Ви внимание, че получените резултати отразяват моментното състояние на водата от местните водоизточници. Качествата на водата от тях зависят изцяло от метеорологичните условия, тъй като не се извършва допълнителна обработка (дезинфекция).

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: СЪОБЩЕНИЕ

Излъчено от admin на 30-07-2021 10:07:30 EEST

РЗИ-Шумен организира „зелени коридори“ за поставяне на ваксини срещу COVID-19 на всички желаещи на 31.07.2021 г. и 01.08.2021 г. (събота и неделя) от 09.00 до 14.00 часа в Имунизационен кабинет на РЗИ-Шумен на адрес: гр. Шумен, ул. „Калоян“ № 1 (до РУО).

Имунизациите ще се правят с всички налични ваксини в РЗИ-Шумен: на „Пфайзер“ „Модерна“, „Астра Зенека“ и „Янсен“.

Желаещите да носят документ за самоличност и медицинска документация при хронични заболявания.

Уведомяваме лицата, на които предстои да се поставя втора доза на 31.07.2021 г. и 01.08.2021 г., че могат да посетят дежурния кабинет на РЗИ-Шумен.

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: Информация за качествата на водата от местните водоизточници в гр. Нови пазар

Излъчено от admin на 05-07-2021 10:38:15 EEST

При извършеното пробонабиране на 01.07.2021 г. и проведения лабораторен контрол на водата от 2 местни водоизточника в гр. Нови пазар, бяха получени следните резултати:

Водата от чешмите: „Али Чобан“, намираща се между ул. „Бузлуджа“ и ул. „ Гоце Делчев“ и „Бялата чешма“, намираща се между ул. „Васил Левски“ и ул. „2-ри юни“ не отговаря по микробиологични показатели и по физикохимичен показател „нитрати“.

Водата от тези чешми не следва да се ползва за пиене.

Получените резултати отразяват моментното състояние на водата от местните водоизточници. Качествата на водата от тях зависят изцяло от метеорологичните условия, тъй като не се извършва допълнителна обработка (дезинфекция).

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: „България се ваксинира срещу COVID-19 - информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!“

Излъчено от admin на 28-06-2021 09:14:57 EEST

През изминалата седмица, Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Шумен проведе мащабна информационна кампания за гр. Шумен под мотото: „България се ваксинира срещуCOVID-19- информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!“.

Целта на кампанията бешеда сепредостави достоверна информация на възможно най-голям брой хора за значимостта и ползите от ваксинация срещу COVID-19, както и да насочи желаещите за имунизиране към разкритите в областта пунктове за поставяне на ваксини.

Информационните пунктове бяха разположени на три места по централната градска част в дните от 22 юни до 24 юни.

Наблюденията на екипите от РЗИ – Шумен и доброволци, участващи в информационната кампания са, че хората имат нужда от допълнителна информация и разяснения, тъй като търсят отговори на индивидуални и конкретни за тях въпроси.

 

Като част от информационната кампания на РЗИ – Шумен с мото: „България се ваксинира срещуCOVID-19- информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!“, екипи на инспекцията проведоха и информационни срещи с представители на ромската общност в гр. Шумен и персонала на Дом за стари хора в гр. Нови пазар.

Регионална здравна инспекция – Шумен ще продължи и следващата седмица информационната си кампания, като ще разположи своите пунктове още три дена на следните места:

 • На 28 юни (понеделник) пред хипермаркет „Кауфланд 2“ на ул. „Бели лом“№1 в часовете от 11,00 до 13,00 ч.;
 • На 29 юни (вторник) на входа на Кооперативния пазар в гр. Шумен в часовете от 11,00 до 13,00 ч.;
 • На 30 юни (сряда) пред сградата на Областна управа - Шумен в часовете от 11,00 до 13,00 ч.;

Партньори в инициативата на РЗИ – Шумен отново са Български червен кръст – Шумен и Община Шумен.

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици

Излъчено от admin на 23-06-2021 08:51:46 EEST

Регионална здравна инспекция – Шумен, Български червен кръст – Шумен и Общински здравен център гр. Шумен отбелязват 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици с многокомпонентна кампания в периода 16 юни – 2 юли 2021 г.

Мотото на кампанията за 2021 г., определено от Комисията по наркотични вещества към ООН е „Споделяй факти за наркотиците. Спаси животи!“.

Фокусът на кампанията е върху борбата с дезинформацията и насърчаване на споделянето на факти за наркотиците – от рискове за здравето, през възможности за справяне с проблема в световен мащаб до превенция, лечение и грижи.

Епидемията от COVID-19 доведе до безпрецедентна осведоменост за здравето, за мерките за запазване на здравето, както и до най-важния аспект – че можем да опазваме здравето си взаимно, отчитат експертите. Усещането за глобална общност и солидарност продължава да нараства, както и разбирането, че е необходимо всеки човек да получава здравни грижи. На Международния ден за борба с наркотиците усилията се обединяват около споделянето на резултати от научни изследвания, основани на доказателства данни и факти, които могат да спасяват живот, както и против дезинформацията и ненадеждните източници на информация.

 

Кампанията „Споделяй факти за наркотиците. Спаси животи!“ за гр. Шумен включва:

 1. Тренинг/обучения в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи, Комплекс за социални услуги „Детелина“, Средношколско общежитие „Младост“, училища и Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни гр. Шумен – в периода от 16 юни до 25 юни.
 2. Спортно състезание (с щафетни игри и състезание по футбол) под мотото „Спортът е здраве“ с ученици от VIII, IX, X и XI клас на СУ „Трайко Симеонов“ в гр. Шумен – 28 юни (понеделник).
 3. Доброволци от Български червен кръст – Шумен ще споделят факти за наркотиците и ще ги разпространяват сред учениците в СУ „Трайко Симеонов и ППМГ „Нанчо Попович“ гр. Шумен – на 28 юни и 29 юни.
 4. Флашмоб с ученици от СУ „Панайот Волов“ гр. Шумен – 29 юни (при подходящи климатични условия).
 5. Здравно-образователна кампания с превантивна цел: „Ваканция без риск“.  Целта на инициативата е да се припомни на младите хора, че една ваканция носи и своите предизвикателства. За всички участници в инициативата,организаторите са подготвили забавни игри, изненади и награди. В рамките на кампанията, РЗИ – Шумен ще информира и за възможността и значението на имунизацията срещу COVID-19.Инициативата е планирана за  2 юлиот 11,30 ч. на басейн „Аква свят“ в гр. Шумен (при подходящи климатични условия).
Нататък ...

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: „България се ваксинира срещу COVID-19 - информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!“

Излъчено от admin на 21-06-2021 13:50:09 EEST

Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Шумен организира мащабна информационна кампания за гр. Шумен под мотото: „България се ваксинира срещуCOVID-19- информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!“.

Целта на кампанията е да се предостави достоверна информация на възможно най-голям брой хора за възможността за по-бързо приключване на пандемията от COVID-19, а именно чрез ваксиниране.

Акцентът на кампанията дава отговори на въпросите „Защо да се ваксинирам?“, „Как да избера ваксина?“, „Къде мога да се ваксинирам?“

Активната част на кампанията ще бъде в рамките на следващата седмица, от 21 юни до 25 юни.

В рамките на кампанията, екипи от РЗИ – Шумен ще обособят пунктове по централната градска част и ще бъдат на разположение за всички, желаещи да получат достоверна информация за значението на ваксините и възможността да се имунизират срещу COVID-19. Информационните пунктове ще бъдат разположени:

 • На 22 юни (вторник) пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ в часовете от 11,00 до 13,00 ч.;
 • На 23 юни (сряда) пред сградата на Областна управа - Шумен в часовете от 11,00 до 13,00 ч.;
 • На 24 юни (четвъртък) на входа на Градската градина в гр. Шумен в часовете от 11,00 до 13,00 ч.

Партньори в инициативата на РЗИ – Шумен са Български червен кръст – Шумен и Община Шумен.

 

Кампанията включва още и провеждането на информационни срещи в ромските общности със съдействието на здравните медиатори и посещения в социалните институции, където в повечето случаи, домуващите попадат в рисковите групи за по-тежко протичане на COVID-19.

Като част от кампанията, РЗИ – Шумен е инициирала и осигуряването на информационни материали за всички, които желаят да бъдат информирани, защитени и спокойни!

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: Информация за качествата на водата от местните водоизточници в гр. Нови пазар

Излъчено от admin на 04-06-2021 10:25:40 EEST

При извършеното пробонабиране на 02.06.2021 г. и проведения лабораторен контрол на водата от 2 местни водоизточника в гр. Нови пазар бяха получени следните резултати:

- водата от чешма „Али Чобан“ е с отклонение по показател „нитрати“. Водата от тази чешма не следва да се ползва за пиене от малки деца;

- водата от чешма „Бялата чешма“ отговаря на здравните изисквания по всички изследвани органолептични, физикохимични и микробиологични показатели.

Обръщаме Ви внимание, че получените резултати отразяват моментното състояние на водата от местните водоизточници. Качествата на водата от тях зависят изцяло от метеорологичните условия, тъй като не се извършва допълнителна обработка (дезинфекция).

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: НА ВНИМАНИЕТО НА ОПЛ И ВРЕМЕННИТЕ ИМУНИЗАЦИОННИ ПУНКТОВЕ

Излъчено от admin на 31-05-2021 10:10:29 EEST

Изпрати на приятел :: коментари 0


Новини: НА ВНИМАНИЕТО НА ВИСШИТЕ МЕДИЦИНСКИ И НЕМЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ

Излъчено от admin на 18-05-2021 16:47:48 EEST

Уведомяваме Ви, че в  РЗИ-Шумен е получено План-разписание на курсове и индивидуално обучение за следдипломна квалификация на висшите медицински и немедицински специалисти през 2022 год., организирани от МУ– София.

Заявки по образец се приемат в стая №33, ет. 3 на РЗИ-Шумен в срок до 31.08.2022 г.

При изтичане на обявения срок, заявки няма де се приемат.

План разписанието може да бъде разгледано на Интернет-страницата на Медицински факултет-София (medfac.mu-sofia.bg) или в РЗИ-Шумен, ет. 3, ст.33.

За допълнителна информация: тел. 054/800 339 г-жа Пл. Панова

Изпрати на приятел :: коментари 0


<< Предишна 1 2 314 15 16 Следваща >>

Антикорупция

Актуално в сайта:

 Актуално

Ново!
вторник 21 септември 2021 в 13:36 ч.


1. Информация за комуникация чрез Системата за сигурно електронно връчване приложение.

2. Препоръки за мерки срещу Коронавирус. Материалите са публикувани тук.

3. Оперативна информация за 37 -ма седмица на 2021 год. в рубрика "Новини" - "Седмични бюлетини".

4. Седмична информация за качествата на питейната вода в град и област Шумен (37 -ма седмица на 2021 год.)

Материалите са излъчени в секция "Обществено здраве", страница "Контрол на обектите с ОП" - "Контрол върху факторите на жизнената среда".

5. Информация за качествата на питейната вода в Област Шумен през месец Август на 2021 год.

Подробности в рубрика "Обществено здраве", подрубрика "Контрол на обектите с ОП" - "Контрол върху факторите на жизнената среда. Месечна информация за качествата на питейната вода в област Шумен".

6. Изградени ЛКК в област Шумен за 2021 год.
Списъците са публикувани в рубрика "Медицинска експертиза", подрубрика - "ЛКК".

7. За лекарите в лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ и директорите на учебни заведения.
Указания във връзка с издаването на медицински бележки на ученици.

8. Отчет за "Заявления за достъп до обществена информация през 2019 год."
Отчет на постъпилите заявления за достъп до обществена информация по Закона за достъп до обществена информация в РЗИ - Шумен през 2019 год.

Препоръчително:

Национална линия за отказ от тютюнопушене

за нарушаване на изискванията на чл. 56 и чл. 56а от Закона за здравето, сигнализирайте на денонощен телефон:

054 800 718

Анонимна анкета

РЗИ - Шумен събира и анализира Вашите предложения, сигнали, похвали и оплаквания, с цел измерване удовлетвореността Ви от предоставените от нас административни услуги.

Посетители online: 004